21 marca w poddziałdowskim Malinowie rozegrano XXVI edycję wojewódzkiego konkursu kulinarnego o tytuł Mistrza Szkolnej Patelni.
Konkurs kulinarny o tytuł "Mistrza Szkolnej Patelni" to najstarszy i najważniejszy konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych w województwie warmińsko-mazurskim. Udział wzięło 9 drużyn dwuosobowych reprezentujących szkoły województwa warmińsko-mazurskiego. Uczestnicy mieli za zadanie przygotować danie z drobiu z wykorzystaniem produktu regionalnego.
Naszą szkołę godnie reprezentowali Adam Klecan i Bartosz Olszewski z 4c profesjonalnie przygotowani przez pana Grzegorza Cioska.
Uczniowie sporządzili danie pod nazwą „Pierś supreme z musem, fondant ziemniaczany, puree z pieczonej dyni, z dodatkiem wolno gotowanych warzyw oraz z sosem kawowym”.
Danie musiało być wykonane w reżimie restauracyjnym co wymagało profesjonalizmu i długich przygotowań. Zdobyte drugie miejsce w konkursie potwierdziło fachowość i umiejętności zawodowe naszych uczniów. Wygląda przepysznie, zobaczcie w galerii.
Serdecznie gratulujemy panu Grzegorzowi Cioskowi oraz Adamowi i Bartkowi.