W roku szkolnym 2023/24 tematyką wiodącą Olimpiady to „Mięso i przetwory mięsne - technologia i zastosowanie w żywieniu”.
Do zmagań przystąpiło 49. uczniów naszej szkoły na etapie szkolny. Lecz najwyższy wynik uzyskały Julia Marczak i Karolina Łachacz z klasy 5c. Te uczennice reprezentowały naszą szkołę w etapie okręgowym w Białymstoku.
Olimpiada składała się z 2 części:
część praktyczna – zadanie polegające na wykonaniu projektu z zakresu planowania, organizacji i oceny żywienia.
część teoretyczna – składała się z 60 pytań.
Dziewczyny zajęły 7 i 8 miejsce w etapie okręgowym i zabrakło dosłownie PÓŁ PUNKTU!!!
Juli i Karolinie serdecznie dziękujemy za włożoną pracę, trud, zaangażowanie i chęć rozwijania swoich zawodowych umiejętności.
Dziękujemy – nauczyciele przedmiotów gastronomicznych.