Organizacja XXII. Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego o tytuł „Mistrz Szkolnej Patelni” zakończona sukcesem. Po wielu miesiącach przygotowań i pracy nauczycieli i uczniów pod kierunkiem pana Grzegorza Cioska wszystko było zapięte na ostatni guzik. Organizatorem konkursu byliśmy w wyniku ubiegłorocznego pierwszego miejsca, które wywalczyli Dominik Bosek (absolwent) i Mateusz Galbarczyk 3C pod opieką pana Grzegorza Cioska.

Tematem tegorocznego konkursu był „Królik i lokalny król ziemniak” 

W konkursowych zmaganiach naszą szkołę reprezentowali ponownie Mateusz Galbarczyk i Rafał Zajkowski 3C. Fachowość Rafała została dostrzeżona przez jurorów, otrzymał „Certyfikat do wzięcia udziału w eliminacjach do Narodowej Reprezentacji Kucharzy Juniorów na Puchar Świata w Luxemburgu w 2018r”.

Skład Jury

Dariusz Struciński (chef Hotel Anders Stare Jabłonki) – przewodniczący
Andrzej Bałdyga (dyrektor NaturaMazur Hotel&SPA Warchały)
Mariusz Gachewicz (chef Hotel Zamek Gniew w Gniewie)
Ireneusz Koniuszek (chef Hotel Zamek Ryn w Rynie)
Tomasz Milewski (chef Hotel Mikołajki w Mikołajkach)

Oficjalne wyniki konkursu:

I miejsce Zespół Szkół nr 2 im. Jędrzeja Śniadeckiego w Szczytnie
II miejsce Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie
III miejsce Zespół Szkół Zawodowych im. Sandora Petofi w Ostródzie
IV miejsce Zespół Szkół nr 2 im. Władysława Jagiełły w Mrągowie

Nagroda publiczności: Zespół Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku
Nagroda specjalna Mobilis Group: Zespół Szkół nr 2 im. Władysława Jagiełły w Mrągowie

Oto fotorelacja Klaudii Mielnickiej

POZOSTAŁE FOTOGRAFIE W RELACJI PORTALU MRAGOWO24.INFO

MISTRZ SZKOLNEJ PATELNI 2017 W ZS nr 2_mragowo24.info