Dnia 17 lutego 2015r. w naszej szkole odbyły się eliminacje do jubileuszowego XX. Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego o tytuł „Mistrza Szkolnej Patelni”. Tegorocznym temat konkursu jest: „Doceń swoje produkty lokalne – pomysł na kurczaka zagrodowego”. 
Uczestnicy w sporządzanych daniach musieli wykorzystać potrawy kurczaka zagrodowego oraz trzy produkty lokalne. Uczniowie na wykonanie zadania mieli ograniczony czas, tylko 90 minut. Celem konkursu jest zachęcanie uczniów do praktycznego zainteresowania się propagowaniem sztuki kulinarnej, promocja kulinarnego dziedzictwa regionu wraz popularyzacją potraw kuchni lokalnej. Uczniowie biorący udział w konkursie wykazali się dużym zaangażowaniem, pomysłowością i umiejętnościami kulinarnymi. Jury oceniało wygląd, aranżację, dobór składników, smakowitość potraw, kreatywność uczniów i ich zdolności techniczne.

1 miejsce zajęli – Dominik Bosek i Konrad Moroń i to oni 16 kwietnia będzie naszą szkołę reprezentować na konkursie wojewódzkim,
2 miejsce – Krystian Kowalczyk i Sebastian Górski,
3 miejsce – Mateusz Galbarczyk i Bartłomiej Wróbel .

serdecznie gratulujemy