O szkolnych konkursach kulinarnych słyszałyśmy już rok temu, pamiętamy jak w pierwszej klasie podglądałyśmy starszych kolegów Mateusza Galbarczyka i Rafała Zajkowskiego i ich przygotowania. Bardzo to nas zainspirowało i postanowiłyśmy zadebiutować na szkolnym „Master Chef” i pokonać konkurencję. Co najlepsze nasi koledzy oceniali nasze zmagania i wcielili się w rolę jury.

Jak zobaczyłyśmy znajome twarze od razu odszedł od nas stres. Było to bardzo miłe doświadczenie i zaskoczenie, kiedy jeden z jurorów szef kuchni Dariusz Baryga docenił nasze starania i zaprosił nas na warsztaty kulinarne do swojej restauracji.

Jesteśmy pewne, że resztę uczestników lekko zjadła zazdrość i każdy chciałby dostać takie zaproszenie. Mimo to, że nie byłyśmy na podium, dało nam to dużo motywacji. Za rok wrócimy bogatsze o zdobyte doświadczenia i silniejsze.

Obiecujemy, że będziemy na podium!!! Pierwsze koty za płoty. 🙂 

Katarzyna Dajnowska i Liwia Kręć.

W konkursie Master Chef of SN wzięło udział pięć dwuosobowych zespołów.

Temat konkursu to:

KUCHNIA NIEPODLEGŁEJ: filet z kaczki w towarzystwie polskich owoców

Najlepszy okazał się duet: Damian Banach i Dominik Chorążewicz, który przygotował pierś z kaczki w towarzystwie puree dyniowo-gruszkowym z konfiturą z cebuli i sosem winnym z dodatkiem dzikiej róży.

Gratulujemy

Relacja z wydarzenia w mragowo24.info:

Master Chef of SN