25.11.2014 r. w Zespole Szkól Zawodowych zorganizowany został VI. Międzyszkolny Konkurs Kulinarny, w tym roku był pod nazwą „Pierogowe wariacje”.

W konkursie wzięli udział uczestnicy ze szkół w Piszu, Karolewie, Giżycku i oczywiście z Mrągowa. Zadaniem uczniów było przygotowanie wybranych przez siebie dań w ciągu dwóch godzin. Komisja konkursowa miała niełatwy orzech do zgryzienia, bowiem potrawy były wyjątkowo smaczne i pomysłowo wykonane.

Naszą szkołę reprezentowali: Dominik Bosek, który przygotował pierogi z dynią, serem ricotta i pistacjami na sosie jagodowym z musem miętowym oraz Sebastian Górski, który wykonał pierogi ze śliwką w sosie pomarańczowym.
Wysoki poziom umiejętności kulinarnych uczniów spowodował, że ocena była bardzo trudna.

Wyboru zwycięzców dokonało jury techniczne oraz degustacyjne, które było zachwycone różnorodnością dań, sposobem podania i smakowitością.
Dało to Dominikowi 2.miejsce w konkursie, natomiast Sebastian zajął 4. lokatę.

Serdecznie gratulujemy
Grzegorz Ciosek

poniżej fotorelacja z etapu szkolnego